Om oss

Vi började resa 1992 och har besökt 10 länder i östra och södra Afrika. Väl medvetna om alla de problem som fanns på denna kontinent gick det inte att motstå den alldeles speciella atmosfär man omslöts av.

Själva ramen är den afrikanska naturen, större än människan själv, eftersom den utgör miljön som under miljoner år format oss till dem vi idag är. Romarna talade om mal d'Africa och beskrev den som en infångande omfamning som, om den en gång upplevts, aldrig gick att glömma. Moderna västerlänningar har fascinerats av samma mystik utan att kunna sätta ord på upplevelsen.

Marita, Per och RAV4 -96

Vi lär hela livet

Någon har sagt att en dag i den afrikanska bushen kan förändra ens liv. För oss hände just det.

Man bör resa så att man upptäcker denna sida av Afrika. Inte bara naturen och djuren, utan även människor som lever enkla men behagliga liv ute på landsbygden. Som har nära till ett hjärtligt skratt, och en del att lära oss...

per at lake manyara

Första gången?

För en förstagångsbesökare blir ofta mötet med Afrika en nästan omskakande upplevelse. Så många nya intryck på så kort tid.

Man bör därför förbereda sig, för att sedan ta det lugnt när man väl reser.

Inte stressa mellan parkerna för att 'hinna med. Sammanhangen går förlorade. De behövs för att till fullo njuta av den föreställning som Afrika bjuder på.

De ger också nya perspektiv på vår roll i livet och förhållande till naturen.

Safari njema - Trevlig resa!