Indiska Oceanen

Zanzibar är det givna målet när Tanzanias safariturister ska ha sol och bad. Vi var där för 20 år sedan och redan då var det hårt exploaterat. Vi sökte alternativ, och fann dem.

Längs fastlandskusten, från Tanga i norr till Lindi i söder, finns många fantastiska ställen med kilometerlånga sandstränder. Ställen att bo på finns av alla slag, från dyra till billiga. Atmosfären är avslappnad eftersom få turister söker sig hit. Någon gång dyker en försäljare av hantverksprodukter upp men mest träffar en lokalbefolkningen, oftast från fiskarsamhällena.


Ushongo Beach - Drifters Lodge

Några mil söder om Pangani hittade vi denna lilla oas 2015. Fyra år senare var den ganska nedgången men vi bodde i samma banda för samma låga pris, 10 dollar inklusive frukost. Lodgen drivs av en lokal kvinna, personalen är trevlig och lagar utsökt mat. Atmosfären är tillbakalutad, här är inte fenomenet stress uppfunnet än.

Vår enkla banda för 10 dollar dygnet
Vår enkla banda för 10 dollar dygnet
Utsikt från bandan
Utsikt från bandan
Fiskebåtar vilar
Fiskebåtar vilar
Ett vanligt sätt att transportera sig
Ett vanligt sätt att transportera sig

Peponi Beach Resort

Mitt emellan Tanga och Pangani ligger denna lodge driven av några engelska kvinnor. 12 dollar för camping är helt ok med tanke på att tältet slås upp 50 meter från strandlinjen, dessutom under ett skyddande tak.

Här är gudagott att vara
Här är gudagott att vara