Camping i Zambia och Tanzania

20.09.2014 14:25

Augusti/september 2014

Zambia - vi besökte och tältade i South och North Luangwa nationalparker samt Luambe nationalpark i nordöstra delen av landet. Verkligen vildmark i långa stycken.
I Luambe var vi de enda turisterna bland 500 flodhästar som grymtade dygnet runt i Luangwa-floden ett stenkast från vårt tält.
På campingen i Mfuwe var elefanterna närmast specialiserade på att hitta mat bland tält och bilar. Vi fick in en tjurig rackare under vårt träd som jagade oss till andra sidan bilen varefter han med en lömsk blick på oss gick igenom vår packning i jakt på annorlunda mat.

Tanzania - besök i Iringa och Ruaha nationalpark som är en verklig pärla. Campingplatsen är bedårande vid kanten av Great Ruaha River och vi hade besök av elefanter, lejon och genetter. En elefanttjur som ena stunden betade förnöjsamt på en buske 30 meter från vårt tält surnade senare till när andra campare tyckte att han tog sig väl stora friheter. Handklappning retade dock upp tjuren ordentligt för plötsligt jagade han en något korpulent 60+ herre med stora löpsvårigheter. Han hann emellertid ta skydd på dass och elefanttjuren nöjde sig med att plöja rakt igenom den upphängda tvätten invid matsalsbyggnaden.

Efter att ha korsat landet i syd-nordlig riktning via Dodoma, Singida och Babati tältade vi tre nätter i Tarangire nationalpark, även den en vildmarksklenod.

Läs mer under   Resor   samt se bilder under Foto.